Her finder du alt indenfor Poolroboter

Men hvad er en Poolrobot eller Bundsuger egentlig?

En poolrobot, også kaldet Bundsuger, er i bund og grund en automatisk bundsuger, som bevæger sig rundt i din pool. nogle renser kun bunden, mens andre også tager siderne – Og vigtigt af alt, kanterne som kan blive snavset med tiden.

Robottens formål er at holde din pool så ren at du skal foretage dig minimalt for at holde den ren – Det er altså meningen at den skal kunne aflaste dig helt eller delvist ifht. rengøring heraf

Poolrobotter finden i mange forskellige udforminger og modeller, de kan dog deles i to hovedegrupper. De poolrobotter der fungere via. et strømkabel i vandet og de der fungere på battari. Ens for dem begge er at alt du skal gøre er, at sætte den i poolen og tage den op igen når den er færdig. Nemmere bliver det ikke.

FORDELENE VED EN POOLROBOT:

  • Mindre arbejde for dig
  • Bedre vandhygiejne
  • Mindre vandtab
  • Filtre og pumper får længere levetid
  • Færre tilfælde af ubalance i vandet
  • En pænere pool at se på

MEN HVORDAN VIRKER EN POOLROBOT SÅ?

Som grundregel er der 3 forskellige poolrobotsystemer. Hver system er forskelligt og fungere på forskellige måder – Dette afspejles også i priserne.

Vi har hos Poolonline valgt kun at være de Poolroboter med de bedste funktioner, så du ikke skal bekymre dig om du får den rigtige poolrobot til din pool. Vi har nemlig valgt kun at have Fuldautomatiske Poolroboter i vores sortiment og det betyder du skal gøre mindre. Vores roboter køre uafhængig af poolens andre systemer og er derfor ikke afhængig af andet end dig der sætter den i vandet og løfter den op igen et par timer senere.

De har deres eget filter, som skal tømmes af og til – anbefales at tømme og skylle efter brug.

De har ofte forskellige programmer og enkelte modeller kan styres via WIFI.

HVILKEN POOLROBOT ER BEDST?

Det kommer helt an på hvor stor din swimmingpool er og hvor meget du selv har lyst til at bidrage til rengøringen. Nogle har det fint med det kun er bunden der tages, mens andre ønsker også sider, trappe og vandkanten på poolen gøres rent af poolroboten.

Uanset hvilken løsning man vælger, vil en poolrobot kunne aflaste dig for meget arbejde forbundet med driften af din pool

Alger i en swimmingpool kan være en træls bekendtskab og det stopper tilmed hurtigt dit filter, som igen giver dig mere arbejde. Dette vil også være noget en poolrobot vil kunne hjælpe med. Det at poolen holdes rent ofte gør nemlig, at det vil være langt svære for alger at danne sig, samtidigt med det vil forlænge levetiden på dit filter samt det filtermedie du benytter i dit filter.

Poolroboten er samtidig med til at danne cirkulation i poolen og dermed fordeles kemikalierne bedre rundt, som gør at dit kemikalieforbrug i poolen sænkes drastisk.

Størstedelen af poolrobotterne kan rense bunden, samtidigt kan nogle modeller også rense både væge og vandlinje.

Regnestykket – Er en Poolrobot Pengene værd?

Regn evt. den tid du bruge på manuelt at skulle gøre bund og siderne rene i din pool et par gange om ugen og gang det så med din timeløn. Gang det så op på et år. mon ikke en Poolrobot vil være tjent hjem igen relativt hurtigt.

1 time af 2 gange ugentligt = 2 timer

2 timer af 200,- = 400,-

400,- gange (Lad os sige 40 uger så er der også til vinternedlukning)

Resultat: 400 X 40 = 16.000,-

En poolrobot kan ved første øjekast virke som en dyr investering.

Poolrobotten er en investering i tid som du aldrig vil få igen. Den fjerner det  trælse ved det at have en pool – Nemlig det at skulle holde den ren.

Finder du derfor en poolrobot i den rigtige størrelse til din pool, samt med de nødvendige egenskaber du har brug for, så vil du ikke fortryde den investering du gør i den tid du nu får igen.

MERE OM POOLROBOTTER

Strømkilden er som regel en form for transformer, der stilles i nærheden af poolen, eftersom en direkte tilkobling af poolen på elnettet vil gå grusomt galt. En poolrobot fra vores sortiment er altså også den sikreste metode da i er godkende ifht. de europæriske normer her indenfor.

Robotterne har som regel to motorer, én til at suge vandet igennem filteret og én til at skifte kørselsretning. Typisk er der to børster én foran og én bagpå.

Disse børster er lavet af én af de følgende materialer: plastik, gummi, latex eller et andet syntetisk materiale, dette bruges til at fjerne små partikler fra poolens bund og vægge.

VÆLGE DEN RIGTIGE POOLROBOT?

Du bør spørge dig selv om fælgende: poolens placering? hvor stor poolen er? samt hvilken slags skidt/urenheder poolen er mest udsat for?

Derudover kan du også stille dig selv en række spørgsmål for at komme tættere på det rigtige valg:

  • Hvad er dit startbudget?
  • Hvilken type pool har du? Fritstående eller nedgravet?
  • Hvor stiller du dine krav højest i en pool robot? Vil du have rengjort bund, væg og vandlinje?
  • Har du en liner- eller betonpool?

Hos Poolonline.dk rådgiver vi meget gerne om valg af Poolrobot til din swimmingpool.

POOLROBOT FAQ

Hvor ofte skal jeg rengøre min pool?

Generelt set skal du rense din pool minimum ugentligt, men det kan være svært at nå. Med en poolrobot kan du med fordel gøre det oftere da den gør arbejdet for dig.

Alternativt skal du rense din pool hver 2 – 3 uge, afhængig af hvor udsat din pool er for diverse skidt, snavs og urenheder generelt.

Er du meget flittig med bundsugeren kan vandet ikke fås renere, vil du derimod spare tid og kræfter, så kan poolrobotten være en fordel.